IMG_1005%5B1%5D.jpg

 

Ohjeen annos on kolmelle, tuplaa se, jos syöjiä on useampi.

 

500 g Pirkka perunaviipaleita

1 rkl paahdettua sipulirouhetta

250 g naudan jauhelihaa

1 rkl tomaattipyreetä

3/4 tl suolaa

½ tl timjamia

mustapippuria myllystä

7 maustepippuria

1 laakerinlehti

n. 3 dl vettä

 

Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipulirouhe. Mausta tomaattipyreellä, suolalla (½ tl), timjamilla ja mustapippurilla. 

Lado perunaviipaleet ja jauheliha kerroksittain pataan siten, että pohjalle ja päällimmäiseksi tulee perunakerros. Lisää loppu suola (1/4 tl), maustepippurit ja laakerinlehti kerrosten väliin. Kaada lopuksi kiehuva vesi pataan. Nestettä saa olla sen verran että perunat lähes peittyvät. 

Kypsennä 200 asteessa uunissa tunnin ajan. Puolen tunnin paistumisen jälkeen painele pinnan perunoita lastalla alemmas ja paista vielä toiset puoli tuntia, kunnes perunat ovat kypsiä. Anna vetäytyä noin 15 minuuttia kannen alla ennen tarjoamista.