Tämäkin haudutuspataresepti löytyy Youtubesta Slow Cooker Sundays -kanavalta. Vaikka reseptin mausteet ovat tuollaisia intialaistyyppisiä, niin varsin miedon makuinen ruoasta kuitenkin tuli. Tarjosin sapuskan basmatiriisin ja salaatin kera.
n. 400 g bataattia, kuorittuna ja paloiteltuna
1 sipuli, silputtuna
1 rkl garam masalaa
1 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
½ tl suolaa
2 tl valkosipulimurskaa (tai 2-3 kynttä)
2 tl inkivääritahnaa
400 g tomaattimurskaa
4 dl kookosmaitoa (kuumensin ensin pienen hetken, jotta muuttui juoksevaksi)
250 g kikherneitä (säilyke) - punnittuna sen jälkeen, kun on valutettu
Lopuksi:
2 pss (á 65 g) baby-pinaattia
Laita suupalan kokoiseksi leikatut bataatit, silputtu sipuli, mausteet, valkosipulimurska, inkivääritahna ja tomaattimurska ja kookosmaito haudutuspataan. Sekoita ainekset hyvin keskenään. Peitä pata kannella ja kypsennä High 4 tuntia (tai Low 8 tuntia). 15 minuuttia ennen kypsennysajan päättymistä lisää babypinaatit pataan sekoittaen. Jatka kypsennystä vielä 15 minuutin ajan.
Tarjosin ruoan basmatiriisin ja salaatin kanssa.
Kommentit