IMG_20240921_184000%5B1%5D.jpg

 

Tämäkin haudutuspataresepti löytyy Youtubesta Slow Cooker Sundays -kanavalta. Vaikka reseptin mausteet ovat tuollaisia intialaistyyppisiä, niin varsin miedon makuinen ruoasta kuitenkin tuli. Tarjosin sapuskan basmatiriisin ja salaatin kera.

 

n. 400 g bataattia, kuorittuna ja paloiteltuna

1 sipuli, silputtuna

1 rkl garam masalaa

1 tl kurkumaa

1 tl juustokuminaa

½ tl suolaa

2 tl valkosipulimurskaa (tai 2-3 kynttä)

2 tl inkivääritahnaa

400 g tomaattimurskaa

4 dl kookosmaitoa (kuumensin ensin pienen hetken, jotta muuttui juoksevaksi)

250 g kikherneitä (säilyke) - punnittuna sen jälkeen, kun on valutettu

Lopuksi:

2 pss (á 65 g) baby-pinaattia

 

Laita suupalan kokoiseksi leikatut bataatit, silputtu sipuli, mausteet, valkosipulimurska, inkivääritahna ja tomaattimurska ja kookosmaito haudutuspataan. Sekoita ainekset hyvin keskenään. Peitä pata kannella ja kypsennä High 4 tuntia (tai Low 8 tuntia). 15 minuuttia ennen kypsennysajan päättymistä lisää babypinaatit pataan sekoittaen. Jatka kypsennystä vielä 15 minuutin ajan.

Tarjosin ruoan basmatiriisin ja salaatin kanssa.