Olen jo pitkään tuumannut, että kokeilen maitopuuron tekoa haudutuspadassa Kiehu-maidolla. Aiemminhan olen tehnyt riisipuuroa ja ohrasuurimopuuroa siten, että olen hauduttanut puuron vedessä ja loppuvaiheessa lisäänyt kermaa. Kiehu-maitojuomaahan mainostetaan sanoin "Helppo keittää, mutta vaikea polttaa pohjaan": Ja paikkansa piti, maito ei juoksettunut pitkästä haudutuksesta huolimatta, puuro ei palanut pohjaan eikä tarrannut kiinni reunoihinkaan.
Itse näin ensimmäisellä kokeilukerralla sekoitin kertaalleen puolivälissä kypsennystä, mutta en tiedä, olisiko sekään ollut välttämätöntä. Mies tykkäsi, että oli parempaa kuin tuollainen veteen keitetty puuro kermalisällä, minä itse en oikeastaan eroa huomannut.
1 l Valio Kiehu-maitojuomaa
2 dl vettä
2 dl esikypsennettyjä rikottuja ohrasuurimoita
2 tl suolaa
Voitele haudutuspata. Mittaa pataan rikotut ohrasuurimot. Lisää Kiehu-maitojuoma ja vesi (niitä ei tarvitse lämmittää etukäteen. Sekoita ja kypsennä Low 7 tunnin ajan. Lisää valmiiseen puuroon suola.
Alla oleva kuva on otettu puolivälissä kypsentämämistä, jolloin sekoittelin puuroa pohjia myöten.
Kommentit