Kun miehelle ei ne kasvisruoat tahdo joitakin poikkeuksia lukuunottamatta kelvata, niin mennään sitten VHH-linjalla Olin jo googletellut ohjeen, kun huomasin, että olin tehnyt samalla ohjeella ruokaa kolmisen vuotta aiemminkin, ja silloin mies oli kehottanut laittamaan blogiin tiedoksi, että hän erityisesti tykkäsi tästä. Tällä kertaa lisänä vain tomaatit siihen aiempaan reseptiin verrattuna.
500 g Higland ylämaankarjan naudanjauhelihaa
1 tl sipulijauhetta (tai 1 sipuli)
1 tl valkosipulimurskaa (tai 1-2 kynttä)
1 prk (390 g) yrttitomaattimurskaa
1 lihafondikuutio
n. 700 g kesäkurpitsaa (pari keskikokoista), n. ½-1 cm viipaleina, kukin viipale kolmeen osaan pilkottuna
n. 20 kpl helmitomaatteja, puolitettuna
n. 100 g Coop pizza-juustoraastetta
Paista jauheliha hellalla paistokasarissa, lisää sipuli ja valkosipuli. Lisää tomaattimurska ja lihafondikuutio. Jatka paistamista hetki, kunnes lihafondikuutio on sulanut. Lisää paloiteltu kesäkurpitsa.
Kaada ainekset voideltuun uunivuokaan ja sekoita ne keskenään. Lisää pinnalle halkaistuja helmitomaatteja. Petiä vuoka foliolla ja paista 175 asteessa 45 minuutin ajan.
Ota vuoka uunista ja ripottele juustoraastetta pinnalle. Jatka paistamista 175 asteessa ilman foliota vielä 15 minuutin ajan, kunnes pinta on saanut mukavasti väriä.
Kommentit