Diiskuneidin ohjeella. Vähän isomman annoksen tein. Käytin tässä ylämaankarjan jauhelihaa, jota ostin parikin puolen kilon pakettia Lakeuden Highland -myyjältä kuun alussa paikkakunnallamme pideltyltä Sadonkorjuutorilta.
3 dl Risella Riisi-kaura (20 min kypsyvää) tai riisiä, ei kuitenkaan pikariisiä
500 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl sipulijauhetta
½ tl valkosipulijauhetta
1 tl oreganoa
1 tl paprikajauhetta
ripaus mustapippurirouhetta
2½ dl herne-maissi-paprikaa
9 dl kuumaa lihalientä (1 lihafondikuutio + 9 dl vettä)
Ruskista jauheliha pannulla ja mausta se suolalla, sipuli- ja valkosipulijauheella, oreganolla, paprikajauheella ja mustapippurilla. Laita voideltuun uunivuokaan paistettu jauheliha, riisi-kaura (keittämättömänä) sekä jäinen herne-maissi-paprikaseos. Kaada kuuma lihaliemi vuokaan ja sekoita vuoassa olevat ainekset hyvin.
Kypsennä 200 asteessa tunnin ajan.
Kommentit