IMG_20241006_151909%5B1%5D.jpg

 

Diiskuneidin ohjeella. Vähän isomman annoksen tein. Käytin tässä ylämaankarjan jauhelihaa, jota ostin parikin puolen kilon pakettia Lakeuden Highland -myyjältä kuun alussa paikkakunnallamme pideltyltä Sadonkorjuutorilta.

 

3 dl Risella Riisi-kaura (20 min kypsyvää) tai riisiä, ei kuitenkaan pikariisiä

500 g naudan jauhelihaa

1 tl suolaa

1 tl sipulijauhetta

½ tl valkosipulijauhetta

1 tl oreganoa

1 tl paprikajauhetta

ripaus mustapippurirouhetta

2½ dl herne-maissi-paprikaa

9 dl kuumaa lihalientä (1 lihafondikuutio + 9 dl vettä)

 

Ruskista jauheliha pannulla ja mausta se suolalla, sipuli- ja valkosipulijauheella, oreganolla, paprikajauheella ja mustapippurilla. Laita voideltuun uunivuokaan paistettu jauheliha, riisi-kaura (keittämättömänä) sekä jäinen herne-maissi-paprikaseos. Kaada kuuma lihaliemi vuokaan ja sekoita vuoassa olevat ainekset hyvin.

Kypsennä 200 asteessa tunnin ajan.