IMG_3518%5B1%5D.jpg

 

Siinä meidän vappupäivän sapuskaa. Vapunpäivä oli melkoisen pilvinen, vaikka välillä aurinko pilkahtelikin. Lämpötila nousi +5 asteeseen. Simat ja munkit haettiin Wanhalta asemalta, en ole moniin vuosiin tehnyt kumpiakaan itse.

 

200 g makaronia

1 sipuli

400 g yrtti-tomaattimurskaa

300 g kerma-hunajamarinoituja kirjolohisuikaleita

mustapippuria myllystä

½ tl suolaa

1 tl sokeria

 

Munamaito:

½ l maitoa

2 munaa

½ tl suolaa

1 rkl Maizenaa

 

Keitä makaronit kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

Kuori ja pilko sipuli, kuullota se pannulla öljyssä. Lisää tomaattimurska ja mausteet.

Kaada voidellun uunivuoan pohjalle puolet makaroneista. Lisää lohisuikaleet ja suurin osa tomaattikastikkeesta. Lisää sitten loput makaronit ja loppu tomaattikastike.

Sekoita munamaidon ainekset ja kaada se vuokaan. Kypsennä 180 asteessa uunin alaosassa runsaan tunnin ajan, kunnes munamaito on hyytynyt. Peitä vuoka foliolla, jos pinta uhkaa tummua liikaa paistamisen aikana.