Aikanaan ennen netin aikakautta keräilin reseptejä kansioon. Tässä yhtenä päivänä kävin ohjeita läpi, ja sieltä löytyi muutama toteuttamisen arvoinen resepti. Vuonna 1993 julkaistiin Pirkka-lehdessä ohje "Suikalepossu K-kaupan tapaan". Nyt valmistin tällä ohjeella ruoan haudutuspadassa. Kaupasta ei löytynyt suikalelihaa, mutta porsaan palapaistilihoja löytyi, joten tein ruoan niistä.
400 g porsaan palapaistilihaa (tai suikalelihaa)
1 sipuli (tai 1 rkl paahdettua sipulirouhetta)
2 porkkanaa
1 paprika
2 rkl soijakastiketta
1 rkl balsamietikkaa
1 rkl fariinisokeria
½ tl chilimausteseosta
½-1 tl inkivääriä
1 prk ananaspaloja liemineen
½ dl vettä
2 tl perunajauhoja
Kuutioi sipuli. Suikaloi porkkana ja paprika. Sekoita kaikki ainekset haudutuspadassa, perunajauhot vesitilkkaan sekoitettuna. Hauduta High 4-6 tuntia.
Kommentit