IMG_3653%5B1%5D.jpg

 

30 astetta oli hellettä tänäänkin, lähdimmekin miehen kanssa Ideaparkiin viettämään aikaa ilmastoiduista tiloista nauttien. Iltapalaksi raparperi-riisipuuroa Mimmin keittiön reseptin pohjalta. Puuro sopi oikein hyvin tarjottavaksi tuoreiden mansikoiden kanssa. Blogistani löytyy toinenkin raparperi-riisipuuron resepti vuosien takaa.

 

1 l vettä

1 dl sokeria

ripaus suolaa

1½ dl puuroriisiä

400 g (6-7 dl) raparperiä kuorittuna ja paloitelteltuna

½ dl siirappia

½ tl kanelia

1 tl vaniljasokeria

1 dl kylmää vettä

½ dl perunajauhoja

 

Kiehauta vesi kattilassa. Lisää suola, sokeri, raparperinpalat ja puuroriisi. Keitä puuroa, kunnes riisi on kypsää (tähän meni noin puoli tuntia). Mausta valmis puuro siirapilla, kanelilla ja vaniljasokerilla. Ota kattila liedeltä ja suurusta lopuksi veteen sekoitetuilla perunajauhoilla, siirrä levylle ja anna vielä kerran pulpahtaa. Tarjoa hieman jäähtyneenä.