2045541.jpg

Tässä ruoassa yhtyvät kalakukkomaisesti kalan ja leivän maku. Me tykättiin.

1 pkt (400 g) Pirkka-puna-ahventa (pakaste)
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1/2 sitruuna
4 kananmunaa
1 dl hienonnettua tuoretta tilliä
1 dl Pirkka-kasvirasvasekoitetta
4 viipaletta Pirkka-ruisvuokaa

Sulata puna-ahven kohmeiseksi pakkauksen ohjeen mukaan. Paloittele kala reiluiksi kuutioiksi. Levitä kalakuutiot voideltuun, laakeaan uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Purista päälle sitruunanmehua. Kypsennä 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Keitä munat koviksi, noin 10 minuuttia. Kuori ja viipaloi. Levitä puolikypsien kalapalojen päälle ensin tilli ja sitten munaviipaleet.Kaada päälle kasvirasvasekoite.

Kuutioi leipäviipaleet pieniksi kuutioiksi ja ripottele ne vuoan pinnalle. Jatka paistamista 225 asteessa vielä noin 15 minuuttia.