IMG_3700%5B1%5D.jpg

 

Ollaan nyt miehen kanssa molemmat lomalla ja oltu reissussa, nyt jälleen kotona ja uuninkin pistin pitkästä aikaa päälle, kun helteet hieman alkoivat hellittää. Huomiseksi tännepäin onkin sitten luvattu max 19 asteen lämpötiloja - minä tykkään. Ruusukaalit kypsensin airfryerissä 200 asteessa 13 minuuttia. Lihamurekkeenkin tekoon löytyy airfryer-ohjeita, mutta tällä kertaa nyt uunissa.

 

700 g vähärasvaista naudan jauhelihaa

1 prk kermaviiliä

1 dl korppujauhoa

2 munaa

1 3/4 tl suolaa

½ tl sipulijauhetta

1 tl basilikaa

1 tl oreganoa

½ tl pippuria

1 tl savupaprikajauhetta

 

Sekoita kermaviili ja korppujauhot, anna turvota viitisen minuuttia. Lisää munat ja mausteet, sekoita. Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile murekkeeksi ja paista uunivuoassa 180 asteessa kunnes sisälämpötila on 80 astetta, tai noin tunnin ajan.