IMG_2415%5B1%5D.jpg

 

Laitoin ruoan hautumaan haudutuspataan heti töistä päästyäni. Söimme, kun mieskin oli kotona kuuden maissa illalla. Ruoka oli siinä vaiheessa ehtinyt hautua 3 tuntia. Poika, joka yleensä ei kovasti kinkkukiusauksesta piittaa, tykkäsi tästä. Ehkä juusto teki tämän tavallista maistuvammaksi. Kuvan ruoassa on käytetty 2,5 dl ruokakermaa, mutta jälkeenpäin olen todennut 2 dl aivan riittäväksi määräksi.

 

500 g pakasteperunasuikaleita

200 g palvikinkkukuutioita tai esim. Vuolu Possun savupaistista

100 g pakastemaissia

juustoraastetta

suolaa, aromisuolaa, pippurisekoitusta

2 dl ruokakermaa

(paprikajauhetta pinnalle väriä antamaan)

 

Voitele pata. Lado pataan kerroksittain perunasuikaleita, kinkkukuutioita, pakastemaissia ja juustoraastetta, päällimmäiseksi kerros perunoita. Mausta perunakerrokset hivenellä suolaa, aromisuolaa ja pippurisekoitusta. Lisää ruokakerma. Hauduta High 3-4 tuntia, jos laitat perunasuikaleet jäisinä pataan. Jos sulatat perunasuikaleita hieman mikrossa etukäteen, riittää 2,5 tai jopa 2 tunnin haudutusaika.