IMG_0402%5B1%5D.jpg

 

Useammassakin blogissa on tehty olutpiirakkaa kevään ja kesän aikana. Pitihän sitä kokeilla. Olut tässä ei mielestäni erityisesti maistunut. Meillä mies ja poika tykkäsivät kovasti. 

 

Pohja: 

1 plo (33 cl) olutta

4 dl vehnäjauhoja

2 munaa

1 tl suolaa

 

Täyte:

400 g jauhelihaa

50 g tomaattipyrettä

1 prk kermaviiliä

1/3 pss sipulikeittoaineksia

1 rkl oreganoa

mustapippuria

 

Pinnalle:

150 g emmental-juustoraastetta

 

Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Lisää olut, suola ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. 

Paista jauheliha pannulla. Sekoita siihen muut täytteen aineet. 

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (50 cm). Levitä täyte tasaisesti päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut .