torstai, 20. joulukuu 2007
Perunapizza
Pohja:
500-600 g perunasuikaleita (pakaste)
2/4 tl suolaa
1 rkl öljyä
1 muna
Täyte:
1 sipuli
ripaus valkosipulirouhetta
1 rkl öljyä
250 g jauhelihaa
1 dl vettä
2-3 rkl tomaattisosetta
3/4 tl suolaa
1 tl basilikaa
1/2 tl timjamia
Pinnalle:
4-5 tomaattia
1 prk ananaspaloja
n. 3 dl juustoraastetta
1-2 tl oreganoa
Sekoita perunoiden joukkooon suola, öljy ja muna. Levitä perunat voideltuun uunivuokaan ja kypsennä n. 15 minuuttia 225 asteessa.
Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli kevyesti. Lisää vesi ja mausteet ja keitä seosta pari minuuttia.
Ripottele jauhelihaseos perunasuikaleiden päälle. Levitä pinnalle ananaspalat, viipaloidut tomaatit ja juustoraaste. Ripottele pinnalle oreganoa. Kypsennä vielä uunissa noin 15 minuuttia.
Kommentit