939459.jpg

8-10 dl kalalientä
4 isoa perunaa
1 pss (250 g) keittojuureksia
1 pss (250 g) vihannessekoitusta
n. 300 g ruodotonta savukalaa, itse laitoin lämminsavustettuja lohikuutioita
1 dl ruokakermaa
50 g sulatejuustoa
tilli- tai ruohosipulisilppua
(suolaa)
Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi. Kuori ja paloittele perunat lohkoiksi. Keitä lohkoja noin 5 minuuttia kalaliemessä. Lisää pakastejuurekset ja -vihannekset ja jatka kypsennystä vielä noin 5 minuuttia. Laita savukalapalat keittoon ja kuumenna kiehuvaksi. Ripottele pinnalle tilli- tai ruohosipulisilppua. Jos haluat, voit laittaa keittoon kalan lisäyksen yhteydessä ruokakermaa tai sulatejuustoa nokareina, mutta keitto maistuu myös ilman maitotuotteita. Mausta tarvittaessa suolalla.