IMG_3323%5B1%5D.jpg

 

Citymarketissa oli porsaan sisäfilee tarjouksessa ja siitä lähti tämä ruoka. Ohjetta katselin Youtubesta. Monissa ohjeissa oli haudutusaika ilmoitettu Low-asetuksella, ja se vaihteli 4-8 tunnin välillä ohjeesta riippuen. Hauduttaessa High-toiminnolla on kaksi tuntia ehdottomasti riittävä, itse asiassa minä haudutin possua n. 1 t 45 minuuttia, kun kasvikset alkoivat jo olla kypsiä.

Lisäsin muuten linkkilistaan muutamia Youtube-kanavia, joista tapaan haudutuspatareseptejä haeskella.

 

700 g porsaan sisäfilee, marinoitu

1 3/4 dl vettä

1 3/4 dl kasvislientä (tai liha- tai kanalientä kuutiosta)

4 tl Worcestershire kastiketta

½ tl valkosipulijauhetta

2 rkl Maizenaa

2 rkl kylmää vettä

 

Voitele pata. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois ja poista sisäfileestä kalvot. Laita filee haudutuspadan pohjalle. Lisää pataan vesi, kasvisliemi, Worcestershire kastike ja valkosipulijauhe. Kypsennä High 2 tuntia. Ota possunfilee pois padasta ja kääri se folioon 15 minuutiksi. Sekoita Maizena ja vesi keskenään ja sekoita suurus kastikkeeseen. Kypsennä kastiketta vielä High 15 minuuttia.

Porsaanfileen kanssa söimme uunikasviksia. Toki kasviksetkin olisi voinut laittaa haudutuspadassa, mutta silloin niistä ei olisi saanut sillä tavalla rapeita, kuin uunissa kypsennettäessä.