IMG_0197%5B1%5D.jpg

 

Kaikki tietävät, miltä makaronilaatikko näyttää, joten oheen jouluinen kuva kotoamme.

Tänä jouluna vietimme pari yötä poissa kotoa, valmiiden pöytien ääressä. Tänään joulupäivänä kotiuduimme, eikä kummankaan tehnyt enää yhtään mieli jouluruokia, joten jauhaliha-makaronilaatikkolinjalla mentiin, jossa kuitenkin lisäsäväystä antamassa joku Petteri punakuonon sukulaisista kylmäsavupaistiviipaleiden muodossa. Ohjeen annos neljälle.

 

300 g makaronia

300 g naudan jauhelihaa

1 tl  tl suolaa

pippurisekoitusta myllystä

½ rkl kirveliä

100 g Rönkä Poron kylmäsavupaistisiivu, silputtuna

2 munaa

7.5 dl maitoa

 

Keitä makaroni kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Paista jauheliha pannulla ja mausta se suolalla, pippurisekoituksella ja kirvelillä. Sekoita keitetyt makaronit, paistettu jauheliha ja silputut poron kylmäsavupaistisiivut keskenään ja kaada seos voideltuun uunivuokaan.Sekoita munamaidon ainekset ja kaada se vuokaan.

Paista uunissa 200 asteessa tunnin ajan.