Itsenäisyyspäivän aterialla meillä oli vieraina mummo ja paappa. Tarjosin lihapullia muusin, kermakastikkeen ja juuressoselaatikon kanssa. Resepti on Tammen uudesta keittokirjasta.
1 dl korppujauhoja
4 dl vettä tai vettä ja kermaa
800 g naudan paistijauhelihaa
1-2 tl suolaa
2 maustemittaa mustapippurirouhetta
2 maustemittaa valkopippuria
2 maustemittaa paprikaa
2 maustemittaa nelimaustetta (korvasin tämän maustepippurilla)
1 pieni sipuli hyvin hienonnettuna (laitoin paahdettua sipulirouhetta)
2 munaa
Kaada korppujauhot kulkossa olevaan vesi-kermaseokseen, sekoita ja seisota ainakin 10 minuuttia. Lisää jauheliha ja muut ainekset. Vaivaa seos nopeasti tasaiseksi ja sileäksi. Pyörittele seoksesta lihapullia. Paista uunissa 225 asteessa 15-20 minuuttia.
Kommentit