Itsenäisyyspäivän aterialla meillä oli vieraina mummo ja paappa. Tarjosin lihapullia muusin, kermakastikkeen ja juuressoselaatikon kanssa. Resepti on Tammen uudesta keittokirjasta.

1 dl korppujauhoja

4 dl vettä tai vettä ja kermaa

800 g naudan paistijauhelihaa

1-2 tl suolaa

2 maustemittaa mustapippurirouhetta

2 maustemittaa valkopippuria

2 maustemittaa paprikaa

2 maustemittaa nelimaustetta (korvasin tämän maustepippurilla)

1 pieni sipuli hyvin hienonnettuna (laitoin paahdettua sipulirouhetta)

2 munaa

 

Kaada korppujauhot kulkossa olevaan vesi-kermaseokseen, sekoita ja seisota ainakin 10 minuuttia. Lisää jauheliha ja muut ainekset. Vaivaa seos nopeasti tasaiseksi ja sileäksi. Pyörittele seoksesta  lihapullia. Paista uunissa 225 asteessa 15-20 minuuttia.