IMG_2006%5B1%5D.jpg

 

Kaalilaatikko kuuluu ehdottomasti syksyyn. Itse olen pitänyt lapsesta asti kaaliruoista, mutta oma teinipoika ei pidä niistä vieläkään, tykkää kyllä kaalista raakana salaateissa. Miehen kanssa sitten herkuteltiin ja santsattiinkin, pojalle oli ostettu muuta sapuskaa. Ohjeen annos on neljälle. 

 

700 g kesäkaalia

7 dl vettä

1½ lihaliemikuutiota

1 rkl paahdettua sipulirouhetta

300 g jauhelihaa

3/4 tl suolaa

ripaus valkopippuria

1 rkl meiramia

1/4 dl  siirappia

3/4 dl puuroriisiä

2 dl ruokakermaa

3.7 dl maitoa

 

Suikaloi kaali ja keitä se kypsäksi lihaliemessä n. 20 minuuttia. Valuta neste pois. Ruskista jauheliha pannulla rasvassa, lisää sipulirouhe, suola ja valkopippuri. Sekoita jauheliha ja raaka riisi kaalin joukkoon. Lisää siirappi ja meirami. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla 1½ tuntia. Peitä vuoka kannella, jos pinta aikoo saada liikaa väriä. 

Tarjoa puolukkasurvoksen kera.