IMG_20220731_144833%5B1%5D.jpg

 

uusia perunoita

paprikaa

kesäkurpitsaa

4 rkl oliiviöljyä

2 rkl balsamicoa

2 tl suolaa

2 tl Yrttiseos Provencale

mustapippuria myllystä

 

kirsikkatomaatteja

oliiviöljyä

suolaa

pippurisekoitusta

timjamia

valkosipulijauhetta

 

Pese ja kuivaa uudet perunat, paloittele ne. Sekoita oliiviöljyyn balsamico ja mausteet. Pyörittele perunalohkot tässä seoksessa. Kypsennä perunoita leivinpaperin päällä aluksi 225 asteessa 20 minuuttia.

Paloittele paprika ja kesäkurpitsa. Sekoita nekin maustetussa öljyssä. Lisää uunipellille paprika ja kesäkurpitsakuutiot sekä kirsikkatomaatit. Valuta kirsikkatomaateille oliiviöljyä ja ripottele pinnalle suola, pippurisekoitus, timjami ja valkosipulijauhe. Laita myös tomaatit uunipellille muiden kasvisten kanssa. Jatka paistamista 225 asteessa 15 minuuttia.

Ota porsaan ulkofilepihvit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoan valmistusta. Suihkauta öljyä pöhöttimen korin pohjalle ja laita pihvit koriin. Kypsennä 180 astessa 15 minuutiin ajan pari kertaa käännellen. Nosta lämpö 200 asteeseen ja kypsennä vielä pari minuuttia kääntäen pihvit minuutin jälkeen.