IMG_0244%5B1%5D.jpg

 

Sunnuntain ruoka suht pikaisesti, valmista noin puolessa tunnissa. Molemmat tykättiin tästä, keitosta tuli oikein maukasta ja poronkäristysliha oli hyvin mureutunut. Puolukat ja leipäjuustokuutiot sopivat hyvin höystämään valmista keittoa. Sopan kanssa syötiin Saaristolaisvarrasleipää.

 

400 g Rönkä Aito poronkäristys (pakaste)

50 g voita

(1 sipuli)

½ dl vettä

1 l vettä

1 lihaliemikuutio

½ tl suolaa

1 pss (750 g) Apetit Peruna & keittokasvis

1 pkt Valio Koskenlaskija Leppäsavu sulatejuusto

1 tl kuivattua persiljaa (tai tuoretta)

 

Lisäksi:

puolukoita ja leipäjuustokuutioita

 

Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Ruskista poronkäristysliha voissa käännellen. Kun liha on ruskistunut, lisää tilkka vettä ja peitä kattila kannella, pienennä lämpöä ja anna hautua noin 15 minuuttia.

Lisää litra vettä, lihaliemikuutio ja suola. Kun vesi kiehuu, lisää Peruna & keittokasvikset, ja anna keiton kiehua 15 minuuttia.

Lisää pieneksi kuutioitu leppäsavusulatejuusto ja persilja. Kuumenna keitto vielä kiehuvaksi.

Tarjoa keiton kanssa leipäjuustokuutioita ja puolukoita.