Tänään söimme kotona pikkujouluaterian. Jouluna teen laatikot itse lukuunottamatta lanttulaatikkoa. En vain saa itse tekemällä lanttulaatikosta niin hyvää, kuin kaupan lanttulaatikko. Laatikoiden kanssa söimme HK:n harmaasuolattua Viljapossun joulukinkkuviipaleita ja Saarioisten rosollia. Tarjolla oli myös silliä ja kylmäsavulohta. Maksalaatikko ei kuulu meidän joulupöytään, mutta laitan tähän ohjeen, kuinka myös kaupan maksalaatikon voi tuunata. Nämä laatikot olivat kooltaan 400 g. 

Lanttulaatikko: Lisää 1-2 munaa, hiukan kanelia ja inkivääriä, sekoita ja kuumenna uunissa 175 asteessa uudessa vuoassa noin 20 minuuttia.

Porkkanalaatikko:
Lisää puoli dl kermaa, 1 muna, loraus siirappia ja hiukan raastettua muskottipähkinää, sekoita ja kuumenna uunissa uudessa vuoassa 175 asteessa 20-30 minuuttia.

Perunalaatikko: Lisää 1 dl kermaa, 2 rkl siirappia tai hunajaa, 1 muna ja 1 tl raastettua muskottipähkinää, sekoita ja kuumenna uudessa astiassa 20 minuuttia. 

Maksalaatikko: Lisää 1 hienonnettu ja voissa haudutettu sipuli, 1 muna ja ½ dl kermaa, 1-2 tl hienonnettua meiramia ja ½ dl liotettuja rusinoita tai siirappia, sekoita ja kuumenna 175 asteessa uudessa vuoassa 15 minuuttia.