IMG_0817%5B1%5D.jpg

 

Viime viikonlopun syömisiä. Tämä ruoka ei valmistu ihan hetkessä, mutta pitkä haudutusaika takaa sen, että liha on todella mureaa!

 

400 g naudan palapaistilihoja

2 rkl voita

2 dl vettä

½ rkl vehnäjauhoja

1 rkl paahdettua sipulirouhetta

2 porkkanaa

ripaus valkosipulirouhetta

½ tl paprikajauhetta

½ tl suolaa

1 laakerinlehti

1 dl tomaattimurskaa

1/4 tl valkopippuria

1 dl kermaa

 

Ruskista lihakuutiot pannulla. Kaada lihat pataan, huuhtele pannu vedellä ja kaada lihojen päälle pataan. Sekoita vesi ja vehnäjauhot ja kaada pataan lihojen joukkoon. Paloittele porkkanat ja lisää ne ja loput ainekset kermaa lukuunottamatta. Sekoita. Hauduta uunissa 200 asteessa 30 minuuttia. Laske sitten lämpö 150 asteeseen ja anna hautua vielä 2 tuntia. Lisää kerma ja anna muhia uunissa vielä 5 minuuttia.