Nyt näyttää siltä, että viimeinkin päästiin helteistä eroon, mistä olen oikein mielissäni. Tänään on Kurikassa hieman sadellut ja lämpömittari näyttää pariakymmentä astetta, kun eilen markkinoiden aikaan oli vielä +27.
Lihamureketta ruoaksi, tulikin oikein maistuvaa, mustapippurituorejuusto antoi oikein kivan maun ruokaan.
1 dl vettä
½ dl ruiskorppujauhoja
1 muna
1 tl sipulijauhetta
2 tl oreganoa
3/4 tl suolaa
400 g naudan jauhelihaa
Täyte:
100 g Pirkka parhaat mustapippurituorejuustoa
1 tomaatti
Sekoita kulhossa korppujauhot ja vesi ja anna turvota 5 minuuttia. Sekoita mukaan kananmuna ja mausteet, ja loupuksi jauheliha.
Muotoile puolet mureketaikinasta lihmurekkeen pohjaksi vuokaan. Asettele päälle mustapippurituorejuusto- ja tomaattiviipaleita. Laita loput taikinasta päälle kanneksi, ummista reunat hyvin.
Paista uunissa 200 asteessa 40 minuuttia. Ota mureke pois uunista ja peitä foliolla ja anna tekeytyä viitisen minuuttia ennen leikkaamista annospaloiksi.
Murekkeen kanssa Finduksen perunakiekkoja, jotka tein airfryerissa 190/10 ja 200/5.
Kommentit