IMG_0236%5B1%5D.jpg

 

Rupesin tekemään töiden jälkeen tonnikala-riisivuokaa ajatellen, että tonnikalaa on kaapissa (mielestäni olin juuri sitä pari purkkia tuonut). Mutta kun sain riisit keitetyksi, huomasin, ettei tonnikalaa ollutkaan, enkä keksinyt mitä muutakaan ruokaa olisin keitetystä riisistä tehnyt, kun se ne oli keitetty kalaliemessä. No, juuri kun olin  lähdössä kauppaan, kun mies soitti palaverin päätteeksi olevansa tulossa kotiin ja hän sitten kävi kaupassa ja ehti kotiinkin, ennen kuin riisi ehti jäähtyä. Maissit laitoin jäisinä mukaan ja kyllä ne ehtivät kuumentua.

Minä tapaan näissä airfryerissa tehtävissä laatikkoruoissa sekoittaa juustoraasteen muiden ainesten joukkoon, koska jos sen laittaa pinnalle, tahtoo se kärvähtää kypsennyslämpötilasta huolimatta.

 

1½ dl pitkää riisiä

5 dl vettä

1 kalaliemikuutio

1 prk tonnikalaa

½ tl sitruunapippuria

ripuaus valkopippurijauhetta

½ rkl kuivattua tilliä

100 g pakastemaissia

1 dl cheddarjuustoraastetta

1 muna

2 dl ruokakermaa

 

Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan kalaliemikuutiolla maustetussa vedessä. Sekoita kattilassa riisi ja tonnikala keskenään, lisää sitruunapippuri, valkopippuri, kuivattu tilli sekä pakastemaissi ja juustoraaste. Sekoita muna ja ruokakerma keskenään ja sekoita nekin mukaan laatikon aineksiin. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (omassa pöhöttimessäni käytän 1 litran kokoista vuokaa ja tämä on siihen passeli annos). Kypsennä airfryerissa 150 asteessa puolen tunnin ajan.