Elämäni ensimmäinen soijarouhe-kokeilu täällä, ja tässä tulee toinen. Oli tämä ihan hyvänmakuista, mutta kyllä kunnon jauheliha-makaronilaatikko mielessäni kuitenkin voiton vie. Nähtäväksi jää, mitä tuosta puolen kilon soijarouhepussista keksinkään vielä tehdä.
4 dl tummaa makaronia
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä
1,5 rkl tomaattipyreetä
1,5 dl soijarouhetta
1,5 tl basilikaa
1,5 tl oreganoa
1,5 tl paprikajauhetta
300 g tomaattimurskaa
1,5 dl kasvislientä
40 g juustoraastetta (minulla Mustaleima emmental)
2 dl ruokakermaa
Keitä makaronit kypsiksi kasvisliemessä pakkausohjeen mukaan.
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi ja kuullota ne öljyssä pannulla (itse käytin sipulijauhetta ja valkosipulijauhetta). Lisää tomaattipyree, soijarouhe, mausteet, tomaattimurska ja kasvisliemi. Anna kiehua 5 minuutin ajan.
Sekoita kastike, keitetyt makaronit ja juustoraaste keskenään. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Valuta ruokakerma ainesten päälle tasaisesti, sekoita hieman.
Paista 175 asteessa uunissa noin 35 minuuttia.
Kommentit