IMG_4040%5B1%5D.jpg

 

Elämäni ensimmäinen soijarouhe-kokeilu täällä, ja tässä tulee toinen. Oli tämä ihan hyvänmakuista, mutta kyllä kunnon jauheliha-makaronilaatikko mielessäni kuitenkin voiton vie. Nähtäväksi jää, mitä tuosta puolen kilon soijarouhepussista keksinkään vielä tehdä.

 

4 dl tummaa makaronia

1 pieni sipuli

1 valkosipulinkynsi

2 rkl öljyä

1,5 rkl tomaattipyreetä

1,5 dl soijarouhetta

1,5 tl basilikaa

1,5 tl oreganoa

1,5 tl paprikajauhetta

300 g tomaattimurskaa

1,5 dl kasvislientä

40 g juustoraastetta (minulla Mustaleima emmental)

2 dl ruokakermaa

 

Keitä makaronit kypsiksi kasvisliemessä pakkausohjeen mukaan.

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi ja kuullota ne öljyssä pannulla (itse käytin sipulijauhetta ja valkosipulijauhetta). Lisää tomaattipyree, soijarouhe, mausteet, tomaattimurska ja kasvisliemi. Anna kiehua 5 minuutin ajan.

Sekoita kastike, keitetyt makaronit ja juustoraaste keskenään. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Valuta ruokakerma ainesten päälle tasaisesti, sekoita hieman.

Paista 175 asteessa uunissa noin 35 minuuttia.