IMG_3639%5B1%5D.jpg

 

K-Supermarketin hyllyltä lähti mukaan pakkaus Myllärin Kiireetön Kaurahiutaleita. Tämä on ollut aikaisemmin kaupan nimellä Vanhan Ajan Kauraryyni, mutta tuote oli minulle uusi tuttavuus. Tuotteen sanottiin sopivan pitkään hauduteltaviin puuroihin, joten hetimmiten päätin kokeilla tehdä siitä puuroa haudutuspadassa. Hellallakin näitä hiutaleita saa keitellä vähintään 20 minuuttia.

Puuro tarjottiin mustikoiden ja voisilmän kanssa. Oikein hyvää.

 

1 litra kiehuvaa vettä

3,5 dl Myllärin Kiireetön Kaurahiutale

1 tl suolaa

 

Voitele haudutuspata. Laita pataan kaurahiutaleet ja suola. Lisää kiehuva vesi ja sekoita. Aseta pinnalle kannen muotoon leikattu leivinpaperi estämään kuoren syntymistä pinnalle. Hauduta High 2-3 tunnin ajan tai Low yön yli.

Muoks. 21.7.21: Tuota kuvan puuroa kypsensin 1,5 tuntia, jälkeenpäin olen huomannut, että sellainen reilu pari tuntia on parempi kypsennysaika, niin hiutaleet ehtivät puuroutua paremmin. Alemmassa kuvassa pari tuntia haudutettu marjapuuro Kiireettömistä kaurahiutaleista. - Olen myös huomannut, että tuo leivinpaperin käyttö puuroainesten päällä haudutuspadassa ei ole mitenkään tarpeellista etenkään 1-2 tunnin haudutuksen aikana.

 

IMG_3711%5B1%5D.jpg