344622.jpg

 

 

Kakko on peräisin Satakunnasta. Tämä kuuluu parhaimpiin leipäresepteihin, joihin olen törmännyt.

 

1 l kädenlämpöistä vettä

4 tl suolaa

2 rkl sokeria

50 g hiivaa

1 dl kaurahiutaleita

1 dl ruisjauhoja

1 dl ohrajauhoja

noin 21 dl vehnäjauhoja

½-3/4 dl rypsiöljyä

 

Sekoita lämpimään veteen suola, sokeri, hiiva, kaurahiutaleet, ruis- ja ohrajauhot. Alusta taikina vehnäjauhoilla ja sekoita taikinaan lopuksi öljy. Leivo taikinasta pellille neljä pyöreää leipää. Kohota leivät. Paina leipien keskelle reikä ja pistele leivät haarukalla. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Peitä hetkeksi liinalla uunista otettuna.