IMG_3859%5B1%5D.jpg

 

Lidl´stä lähti mukaan kilon paketti marinoimattomia broilerin fileepihvejä (tai kanan fileepihveiksi ne oli nimetty. mutta paketin takaa paljastui, että broileriahan ne). Lauantaiaamuna, ennen kuin muut olivat edes heränneet, olin jo laittanut broilerin marinoitumaan. Marinadin ohje on Yhteishyvän sivuilta ja tuolla ohjeen annoksella marinoi 400 g broileria.

 

2 rkl sitruunamehua

3 rkl rypsiöljyä (tai oliiviöljyä)

1 rkl juoksevaa hunajaa

1 tl dijonsinappia

1 tl suolaa

½ tl rouhittua mustapippuria

(tuoretta tai kuivattua rosmariinia, salviaa tai timjamia maun mukaan)

 

Sekoita marinadin ainekset isossa minigrip-pussissa. Lisää broilerit ja sekoittele siten, että kaikki pihvit ovat marinadin peitossa. Anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

Broilerin fileepihvit otin huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista ja paistoin uunissa 220 asteessa reilut 10 minuuttia.