Pekoni antoi mukavan maun tähän kaalipataan. Eikä tämä smetanan kanssakaan hullummalta maistunut.

 

800 g keräkaalia
3 - 4 (n. 250 g) porkkanaa
5 dl vettä
2 rkl lihafondia
1/2 pkt (à 170g) pekonia
1 (150 g) sipuli
2 - 3 rkl öljyä
400 - 500 g naudan jauhelihaa
1 tl meiramia
1 tl timjamia
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1/2 tl suolaa
   
1 prk smetanaa
  puolukkahilloa

Halkaise keräkaali ja poista kanta. Leikkaa suikaleiksi. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

Mittaa noin kolmen litran kattilaan vesi ja kuumenna. Kun vesi on kiehahtanut, lisää lihafondi, kaalisuikaleet ja porkkanaviipaleet. Anna hautua kannella peitettynä yhteensä noin 30 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat  kypsiä.

Suikaloi pekoni. Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi. Ruskista pekoni ja sipulilohkot kuumassa pinnoitetussa paistinpannussa ja lisää hautuvaan kaalipataan.

Kuumenna öljy pannulla ja ruskista jauheliha kahdessa erässä. Lisää pataan. Mausta meiramilla, timjamilla, pippurilla ja suolalla. Anna hautua vielä noin viisi minuuttia. Koristele hienonnetulla persiljalla. Tarjoa halutessasi smetanan kanssa, lisäkkeenä puolukkahilloa.