IMG_0125%5B1%5D.jpg

 

Jälleen ruokaa sähkökäyttöisellä haudutuspadalla. Tein muuten ensimmäistä kertaa elämässäni chili con carnea. Olin ruokaa tehdessä vähän epätietoinen mausteiden määrästä (ettei tule liikaa tai liian vähän), sillä aromikkaat mausteet, kuten chili ja valkosipuli, voimistuvat pitkän haudutuksen aikana. Voisi sanoa, että näillä maustemäärillä ruoka oli suomalaiseen suuhun sopivaa ja meillä siitä tykättiin.

 

400 g jauhelihaa

1 sipuli

½ tl valkosipulijauhetta

½ tl paprikajauhetta

½ tl juustokuminaa

½ tl chilijauhetta

1 prk (500 mg) tomaattimurskaa

1 prk kidneypapuja

3 rkl tomaattipyreetä

1½ dl lihalientä

1 rkl fariinisokeria

½ tl suolaa

 

Paista jauheliha pannulla ja laita se haudutuspataan. Lisää pataan sipuli, mausteet, tomaattimurska, huuhdellut ja valutetut kidneypavut, tomaattipyre ja lihaliemi. Mausta fariinisokerilla ja suolalla. Anna hautua High 4 tuntia (tai low 6-8 tuntia). Tarjoile riisin kanssa.