Riisipuuro:
3 dl vettä
1,5 dl riisiä
7 dl maitoa
3/4 tl suolaa
Kuumenna vesi, lisää siihen riisiryynit sekoittaen. Keitä viitisen minuuttia ja lisää sitten maito. Keitä hiljalleen 45-60 minuuttia. Lisää kypsentämisen loppupuolella suola.
Luumukiisseli:
1 ps luumuja
7 dl vettä
3/4 dl sokeria
1 tl kanelia
½ dl vettä
2½ rkl perunajauhoja
Pane kattilaan luumut, vesi (mehu), sokeri ja kaneli. Keitä miedolla lämmöllä 20-30 minuuttia.
Nostele kypsät luumut tarjoilukulhoon. Suurusta liemi 1/2 dl:aan vettä sekoitetuilla perunajauhoilla. Kaada kiisseli luumujen päälle. Ripottele pinnalle kuortumisen estämiseksi sokeria.
Kommentit