IMG_0399%5B1%5D.jpg

 

Etsin tätä ruokaa varten kaupasta Göransin herkkulihapullia pakasteesta, mutta eipä ollut kuin Göransin kebalastuja. En kuitenkaan halunnut tällä kertaa nähdä vaivaa tehdä itse lihapullia, joten ostin niiden sijasta Tammisen Naudan ohut burgerpihvi -pakkauksen sieltä kylmätiskistä (lihapullia ei ollut Tammiseltakaan tarjolla). Pilkoin pihvit pienemmiksi palasiksi, maustoin pippurisekoituksella (suola näissä oli jo valmiina) ja käytin sitten sellaisina paloina lihapullien korvikkeena.

Pastakastikkeen sisältämä chili maistui suht voimakkaasti ruoassa, mutta ei nyt kuitenkaan liikaa.

 

n. 250 g gnochhipastaa

400 g Barilla Arrabbiata-pastakastiketta

2 dl juustokermaa

4 dl ruokakermaa

3/4 tl suolaa

1 isohko tomaatti, pieneksi pilkottuna

400 g lihapullia (kypsentämättömiä)

150 g cheddar-juustoraastetta

 

Levitä keittämätön pasta voidellun uunivuoan pohjalle. Lisää niiden päälle lihapullat ja 100 g cheddaraasteta.

Laita kattilaan pastakastike, ruokakermat, ja pilkottu tomaatti. Anna kiehua muutama minuutti, mausta suolalla. Kaada liemi vuokaan muiden ainesten päälle ja sekoita kaikki keskenään.

Paista uunissa 200 asteessa uunin alaosassa tunnin ajan. Noin 20 minuutin paistumisen jälkeen sekoittele ruokaa vuoassa, ja uudelleen jälleen 20 minuutin jälkeen, jolloin lisää pinnalle vielä 50 g juustoraastetta.

 

IMG_0398%5B1%5D.jpg