kirjolohi.jpg

 

Olin muutamia päiviä sitten ostanut pari pakettia hunajamarinoituja kirjolohisuikaleita, ja niillä oli parasta ennen -päiväys tänään, joten kiusausta tekemään. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty juustokermaa, mutta minun piti ruokakermojen kanssa vähän soveltaa sen mukaan, mitä jääkaapissa oli, joten laitoin tähän 2 dl Arla Lempi Sitruuna -ruokakermaa + 2 dl tavallista ruokakermaa + ½ dl pippurikermaa.

 

750 g pakasteperunasuikaleita

500 g hunajamarinoituja kirjolohisuikaleita

1 paprika, pieniksi paloiksi pilkottuna

3/4-1 tl suolaa

½ tl sitruunapippuria

4,5 dl maustettua ruokakermaa (esim. sitruuna tai juusto)

 

Sekoita jäiset perunasuikaleet ja paprikakuutiot keskenään. Mausta suolalla ja sitruunapippurilla.

Kaada puolet peruna-paprikasekoituksesta voidellun uunivuoan pohjalle, laita sen päälle (kypsentämättömät) kirjolohisuikaleet ja päällimmäiseksi taas peruna-paprikasekoitusta. Valuta ruokakerma vuokaan tasaisesti. Painele hieman päällimmäisiä perunoita lastalla.

Paista 225 asteessa n. 1 tunti 10 minuuttia.

 

IMG_20240628_171018%5B1%5D.jpg