IMG_2504%5B1%5D.jpg

 

500 g lohifile

2 rkl limetin mehua

1 tl jauhettua rosepippuria

kuivattua tai tuoretta tilliä

merisuolaa vuoan pohjalle

 

Ota lohifilee huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Peitä uunivuoan pohja noin runsaan senttimetrin paksuudelta karkealla merisuolalla. Työnnä lihalämpömittari paksuimpaan kohtaan ja paista 175 asteessa, kunnes sisälämpötila on 50 astetta. 

 

Kananmuna-sinappikastike kalalle:

2 munaa

1 prk kermaviiliä

1 rkl sinappia

1 tl väkiviinaetikkaa

1/4 tl suolaa

1/4 tl sokeria

ripaus valkopippuria

 

Mausta kermaviili sinapilla, etikalla, suolalla, sokerilla ja valkopippurilla. Sekoita joukkoon keitetyt, haarukalla hienonnetut kananmunat. 

 

IMG_2506%5B1%5D.jpg