No niin, jauheliha-makaronipataa haudutuspadassa nyt vuorostaan taas uudella, mutta hyvin perinteisen kuuloisella reseptillä. Worcestershire-kastikkeesta tuli mukavaa makua.
Näillä helteillä on mukava, kun välttyy kuumentamasta uunilla keittiötä entisestään, sillä sähkökäyttöinen haudutuspata kuumenee vain itsessään, mutta ei kuumenna ympäristöään. Ohjeen annoksesta riittää viidelle, ellei kuudellekin syöjälle.
Alkuperäisessä ohjeessa, jota hieman muokkasin, oli kypsennysajaksi laitettu High 3-4 tuntia tai Low 6-8 tuntia. Mutta eihän tämä (minun mielestäni) vaadi kuin sen, että jauheliha-juusto-lihaliemiseos on päässyt padassa kunnolla kiehumispisteeseen, niin makaronin voi lisätä, ja kypsentää sitten vielä 15-20 minuuttia.
800 g naudan jauhelihaa
1 pieni sipuli, silputtuna
1 tl suolaa
mustapippurirouhetta
3 rkl Worcestershire-kastiketta
1 l vettä
2 lihaliemikuutiota
200 g Koskenlaskija sulatejuustoa, paloiteltuna
6 dl kypsentämätöntä sarvimakaronia
Ruskista jauheliha pannulla. Kuumenna vesi ja siihen lisätty lihaliemikuutio kattilassa kiehuvaksi, ja sulata lihaliemeen sulatejuusto. Laita haudutuspataan paistettu jauheliha, sipuli, Worcestershirekastike, mausteet ja juusto-lihaliemi. Sekoita ja kypsennä kantta avaamatta High 2 tuntia.
Parikymmentä minuuttia ennen kypsennysajan päättymistä lisää makaronit, sekoita ja kypsennä vielä 15-20 minuuttia kunnes makaronit ovat pehmenneet.
Kommentit