IMG_4783%5B1%5D.jpg

 

Miehen toiveesta tänään porsaan sisäfilettä airfyerissa kypsennettynä.

Otin marinoidun porsaan sisäfileen huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen ruoan valmistusta. Pyyhin pois ylimääräisen marinadin ja poistin kalvot lihasta. Leikkasin fileen n. 2 cm viipaleiksi. Korin pohjalle rei´itetty leivinpaperi. Paisto 180 asteessa 13 minuuttia, kääntö puolivälissä. Sitten lämpö nostetaan 200 asteeseen ja kypsennetään vielä 2 minuuttia, kääntäen lihat jälleen puolivälissä.

Kasvikset olivat Finduksen Uuni- ja grillikasvikset Andalusian tapaan. Paistoin ne pannulla öljyssä. Mausteet niistä oli jo valmiina.

Kastikkeen ruoalle olin alunperin suunnitellut tekeväni itse, mutta laiskuus iski ja sieltä kaupan kylmäkaapista tarttui kuitenkin mukaan Valion kermainen ruskea kastike -purkki. Maustoin kastikkeen rose- ja viherpippureilla sekä mustapippurouheella ja kuumensin kattilassa.