IMG_20231008_155430%5B1%5D.jpg

 

Alkuperäinen resepti Valiolta. Sen verran tein muutoksia alkuperäiseen reseptiin, että kuumensin vuokaan laitettavan nesteen kattilassa, jotta raa´an pastan kypsyminen lähtee paremmin käyntiin. Babypinaatin sijasta käytin puoli pussia pakastepinaattia, jonka sulatin tuon edellä mainitun nesteen joukkoon. Lisäsin myös hieman tonnikalan määrää. Ohjeen annos on neljälle hengelle.

 

300 g pastaa (Torino tumma proteiinipasta, 10 minuutissa kattilassa kypsyvää)

1½ prk tonnikalaa

½ pss (n. 75 g) pakastepinaattia

1 prk (3 dl) Valion kermainen Tomaatti-yrtit -kastike

2½ dl vettä

1 prk (250 g) Koskenlaskija Ruoka & Dippi Cheddar

 

Mittaa pasta raakana voideltuun uunivuokaan (20 x 30 cm), lisää päälle tonnikala. Kuumenna kattilasssa Tomaatti-yrtit -kastike sekä vesi ja sulata samalla liemen joukkoon pakastepinaatti. Kaada liemi vuokaan ja sekoita ainekset kevyesti. Lusikoi pinnalle Koskenlaskijaa.

Paista uunissa 200 asteessa 45 minuutin ajan. Laita aluksi vuoan päälle folio, ja poista se, kun kypsymisaikaa on kymmenen minuuttia jäljellä. Anna ruoan vetäytyä folion alla viitisen minuuttia ennen tarjoilua.

Arki-iltana tarjolle tällä kertaa ilman kasviksia ja salaattia. Ruoan väritys on vähän yksitoikkoinen toki näin pelkällään, mutta maku oli kyllä hyvä.

IMG_20231008_155718%5B1%5D.jpg