Tästä minulla ei ole kuvaa, mutta laitan kuitenkin blogiin hyväksi osoittautuneen gluteenittoman pannarin ohjeen. 

Ensimmäistä kertaa tein pannarin gluteenittomana, kun meillä oli viikonloppuna keliaakikko kylässä. Kovasti googlettelin reseptejä. Lopputulos: onnistuin. Taikina on sopiva 60 cm uuniin. 

1 l maitoa

6 dl semper FIN MIX -jauhoseosta

4 munaa

½ tl suolaa

ripaus mustapippuria

ripaus valkosipulirouhetta

150 g Emmental-juustoraastetta

150 g poron kylmäsavurouhetta

1 tl silputtua persiljaa

 

Sekoita maitoon jauhoseos ja sekoita tasaiseksi. Lisää munat ja mausteet. Anna takinan turvota 30 minuuttia. Lisää juustoraaste, pororouhe ja silputtu persilja.

Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa puoli tuntia kunnes pannari on kauniin ruskea sekä alta että päältä.