Tästä minulla ei ole kuvaa, mutta laitan kuitenkin blogiin hyväksi osoittautuneen gluteenittoman pannarin ohjeen.
Ensimmäistä kertaa tein pannarin gluteenittomana, kun meillä oli viikonloppuna keliaakikko kylässä. Kovasti googlettelin reseptejä. Lopputulos: onnistuin. Taikina on sopiva 60 cm uuniin.
1 l maitoa
6 dl semper FIN MIX -jauhoseosta
4 munaa
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus valkosipulirouhetta
150 g Emmental-juustoraastetta
150 g poron kylmäsavurouhetta
1 tl silputtua persiljaa
Sekoita maitoon jauhoseos ja sekoita tasaiseksi. Lisää munat ja mausteet. Anna takinan turvota 30 minuuttia. Lisää juustoraaste, pororouhe ja silputtu persilja.
Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa puoli tuntia kunnes pannari on kauniin ruskea sekä alta että päältä.
Kommentit