544329.jpg

Innostuin kokeilemaan tätä tonnikala-makaronilaatikon reseptiä, koska tämä erottui muista vastaavista resepteistä edukseen siinä, että tässä oli käytetty niin mukavasti mausteita. Makua oli siis odotettavissa.

4 dl makaronia
kanaliemikuutioita
2 purkkia tonnikalaa (280g)
2 tl paprikamaustetta
1 tl mustapippuria
2 tl grillimaustetta
1 tl pizzamaustetta 
paahdettua sipulirouhetta 
3 tl kaprista 
valkosipulia myllystä 

Munaseos:
4 kananmunaa
4 dl maitoa
ripaus valkopippuria
1 tl suolaa

Pinnalle:
2 dl Emmental-mozarella juustoraastetta

Keitä makaronit kanaliemessä. Voit maustaa keitinliemen vaikkapa maustepippurilla ja laakerinlehdellä. Sekoita kulhossa tonnikalaan sipulirouhe, valkosipuli, paprikamauste, mustapippuri, grillimauste, pizzamauste ja kaprikset. Lisää tonnikalaseokseen keitetyt makaronit ja sekoita hyvin.
Laita tonnikala-makaroniseos paistovuokaan ja valmista lopuksi vielä munamaitoseos. Sekoita munat ja maito hyvin keskenään. Mausta valkopippurilla ja suolalla. Kaada seos tonnikala-makaroniseoksen päälle. Lopuksi ripottele reilusti juustoraastetta päälle. Paista uunissa 180 asteessa 35-40 min. niin että maitoseos on hyytynyt ja juusto rapeaa.

Alkuperäinen resepti: Pastanjauhantaa