498228.jpg

Olimme suunnitelleet avata grillikauden pääsiäisenä. Mutta ulkona kävi tosi kylmä viima, luntakin oli satanut yöllä. Niinpä ruoka valmistui sisätiloissa. Curry-banaanikastike saattaa kuulostaa eksoottiselta, mutta sopi tosi hyvin vartaiden kanssa!

Lihavartaat:
Näissä lihavartaissa oli marinoitua porsaan ulkofilettä, paprikaa ja kirsikkatomaatteja. Paistoin vartaita uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.

Curry-banaanikastike:
1 dl kermaviiliä
50 g tuorejuustoa
1/2 banaania soseutettuna
1 rkl currya
2 tl hunajaa tai sokeria
1 rkl sitruunan mehua
suolaa
mustapippuria jauhettuna

Sekoita kermaviili, tuorejuusto, banaani, curry, hunaja, sitruunan mehu ja mausteet keskenään tasaiseksi kastikkeeksi. Anna makuuntua jääkaapissa noin 1 tunti.

Kermaiset kasvisnyytit:
1 pss Wok Classic pakastevihanneksia (500 g)
2 dl Flora Kevyt ja Paksu ruokakermaa
1½ rkl pestokastiketta 
3/4  tl mustapippurirouhetta 
3/4 tl suolaa

Sulata wokvihannekset mikroaaltouunissa 900 W n. 4 minuuttia. Sekoita sen jälkeen kasvikset, kerma, pestokastike, mustapippuri ja suola keskenään. Leikkaa alumiinifoliosta 30 * 30 cm:n paloja ja jaa niille vihannesseos. Taita foliosta tiiviit nyytit ja laita ne kuuman grillin ylätasolle kypsymään n. 15-20 min. (Minä paistoin nyytit uunissa.)