IMG_4630%5B1%5D.jpg

 

Mulla oli tuollainen Jyväbroiler rosmariini-karpalo -maustettu kahden broilerin fileen pakkaus. Otin broilerin huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoan valmistusta. Suihkautin airfryerin korin pohjalle vähän öljyä, fileet sinne, lämpötila 180 astetta ja kypsennysaika 25 minuutia. Käänsin fileet 3-4 otteeseen kypsennyksen aikana.

Googlettelin kermakastikkeen reseptiä, ja päädyin hakutuloksen ensimmäiseen, joka osoittautui todella herkulliseksi.

 

Kermakastike broilerille:

2 dl kuohukermaa

1 dl maitoa

½ kanafondikuutiota

1 tl soijakastiketta

3/4 tl rakuunaa

mustapippuria myllystä

hieman juoksevaa hunajaa

2 tl Maizena vaalea suuruste (vesitilkkaan sekoitettuna)

 

Kastele kattilan pohja kylmällä vedellä, kaada vesi pois (vanhan kansan konsti estää maitoruoan pohjaan palaminen). Laita kattilaan kerma, maito, kanafondikuution puolikas, soijakastike, rakuuna ja mustapippuria maun mukaan. Anna poreilla hiljaisella lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää hunaja. Kuumenna ja lisää vesitilkkaan sekoitettu suuruste, keitä kastiketta vielä minuutin ajan.

Pannulla paistoin lisukkeeksi pannulla öljyssä pakastekasviksia 7-8 minuutin ajan, maustoin ne himalajan suolalla ja rosmariinilla. Lisäksi vielä riisiä tarjolle.