sunnuntai, 17. helmikuu 2008
Piparinen juustokakku
Pakastimeen oli jäänyt vielä paketillinen valmista piparkakkutaikinaa, ja halusin tehdä siitä jotain muuta kuin pipareita. Maku-lehdestä löytyi tällainen ohje:
Pohja
noin 250 g valmista piparkakkutaikinaa
Täyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl fariinisokeria, tiukasti mittaan puristettuna
2 munaa
1 1/2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
Voitele piirakka- tai irtopohjavuoka hyvin tai vuoraa se leivinpaperilla. Kauli piparkakkutaikina vuoan pohjan kokoiseksi levyksi ja nosta levy vuokaan.
Sekoita täytteen ainekset kulhossa ja kaada pohjalevylle.Paista torttua 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä torttu täysin ennen tarjoilua, mielellään jääkaappikylmäksi. Koristele torttu valmiilla piparkakuilla, tai paista yli jääneestä taikinasta pieniä koristepiparkakkuja 200-asteisessa uunissa.
Kommentit