SAM_3523-normal.jpg

2 kpl Apetit Perinteinen perunamuusi á 500 g (pakaste) 

3 dl maitoa

300 g hunajamarinoituja kirjolohisuikaleita

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 pss ( 150 g) Pirkka hienonnettua pinaattia (pakaste)

1 rkl vehnäjauhoja

2 dl ruokakermaa

½ tl suolaa

mustapippuria

 Pinnalle: 

1 dl mozzarellajuustoraastetta

 

Valmista perunasose mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan.  Ruskista kirjolohisuikaleet pannulla rasvassa ja siirrä lautaselle. Kuullota pannussa hienonnetut sipulit. Lisää joukkoon pinaatti ja kuumenna käännellen, niin että pinaatti sulaa. Ripottele joukkoon vehnäjauhot, sekoita hyvin ja kaada joukkoon kerma. Anna kiehahtaa ja mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. 

Kaada voideltuun uunivuokaan pinaattikastike ja ripottele lohet päälle. Levitä päällimmäiseksi perunasose. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteessa uunin alatasossa noin 25 minuuttia.