Kauppareissulla säilykehyllyllä huomasin, että Pirkalta oli tullut papusekoitus, joka sisältää mustia, valkoisia ja kidneypapuja. Olivat tarjouksessakin, joten nappasin kärryyn kolme purkkia ja tänään valmistui jauheliha-pasta-papukeitto haudutuspadassa hitaasti haudutellen.
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl tomaattipyrettä
1 prk yrttimaustettua paseerattua tomaattia (tai tomaattimurskaa)
3/4 tl sipulijauhetta
½ tl valkosipulijauhetta
2 tl basilikaa
1 tl oreganoa
1 tl paprikajauhetta
1 l lihalientä, kiehuvaksi kuumennettuna
1 tlk Pirkka papusekoitus suolaliemessä
100 g (n. 2 dl) Penne tricolore pastaa
Paista jauheliha, mausta suolalla ja mustapippurilla ja laita haudutuspataan. Lisää haudutuspataan tomaattipyree, paseerattu tomaatti, mausteet ja lihaliemi. Kypsennä High 3 tunnin ajan kantta avaamatta. Lopuksi lisää valutetut ja huuhdellut pavut sekä pasta ja jatka kypsentämistä vielä puolen tunnin ajan. Tarjoile ranskankerman ja parmesanjuuston kanssa.
Kommentit