IMG_4224%5B1%5D.jpg

 

Kauppareissulla säilykehyllyllä huomasin, että Pirkalta oli tullut papusekoitus, joka sisältää mustia, valkoisia ja kidneypapuja. Olivat tarjouksessakin, joten nappasin kärryyn kolme purkkia ja tänään valmistui jauheliha-pasta-papukeitto haudutuspadassa hitaasti haudutellen.

 

400 g naudan jauhelihaa

1 tl suolaa

mustapippuria myllystä

1 rkl tomaattipyrettä

1 prk yrttimaustettua paseerattua tomaattia (tai tomaattimurskaa)

3/4 tl sipulijauhetta

½ tl valkosipulijauhetta

2 tl basilikaa

1 tl oreganoa

1 tl paprikajauhetta

1 l lihalientä, kiehuvaksi kuumennettuna

1 tlk Pirkka papusekoitus suolaliemessä

100 g (n. 2 dl) Penne tricolore pastaa

 

Paista jauheliha, mausta suolalla ja mustapippurilla ja laita haudutuspataan. Lisää haudutuspataan tomaattipyree, paseerattu tomaatti, mausteet ja lihaliemi. Kypsennä High 3 tunnin ajan kantta avaamatta. Lopuksi lisää valutetut ja huuhdellut pavut sekä pasta ja jatka kypsentämistä vielä puolen tunnin ajan. Tarjoile ranskankerman ja parmesanjuuston kanssa.