Meillä ei omassa pihassa kasva raparperia, mutta onnistuin saamaan paikallisesta Facebookin Roskalavaryhmästä raparperia henkilöltä, jolla sitä oli yli oman tarpeen. Tänään kaura-raparperipaistosta, lopuista ehkä huomenna raparperipiirakkaa. Ja hyvää tuli, olihan tässä oikeaa voita ja sokeria. Ja todellakin mukavan rapea lopputulos.
250 g raparperia, ohuina siivuina
3/4 dl fariinisokeria
75 g voita
3/4 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
1½ tl kanelia
1½ dl kaurahiutaleita
Leikkaa raparperinvarret ohuiksi viipaleiksi ja laita ne voidellun, matalan uunivuoan pohjalle. Ripottele päälle fariinisokeria.
Sulata voi kattilassa ja sekoita siihen sokeri, vehnäjauhot, kaneli ja kaurahiutaleet. Levitä seos vuokaan raparperien päälle.
Paista 200 asteessa puolen tunnin ajan. Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Kommentit