LIHAMUREKE
1 dl ruokakermaa
½ dl korppujauhoja
1 muna
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
2 mm maustepippuria
1 mm valkopippuria
1 sipuli, hienonnettuna ja paistettuna
400 g naudan jauhelihaa
Sekoita keskenään kerma ja korppujauhot. Anna turvota 5 minuuttia. Lisää muna ja mausteet, sipuli ja jauheliha. Muotoile murekkeeksi ja paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.
MAUSTEISET PARMESANPERUNAT
Rosamunda-perunoita
1 tl suolaa
1 tl paprikaa
1 tl timjamia
½ tl valkosipulijauhetta
1/4 tl cayennepippuria
mustapippuria myllystä
1,2 dl ruokaöljyä
parmesanjuustoa raastettuna
Pese perunat, halkaise ne ja lohko vielä kumpikin puolikas 2-3 osaan. Kuivaa pestyt perunat esimerkiksi puhtaalla keittiöpyyhkeellä.
Sekoita kulhossa öljy ja mausteet. Pyöräyttele perunalohkot öljyssä, valuta ylimääräinen öljy pois ja laita uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele perunoiden pinnalle parmesanjuustoraastetta.
Paista 200 asteessa 40-45 minuuttia.
Kommentit