IMG_3456%5B1%5D.jpg

 

LIHAMUREKE

1 dl ruokakermaa

½ dl korppujauhoja

1 muna

1 tl suolaa

1 tl paprikajauhetta

mustapippuria myllystä

2 mm maustepippuria

1 mm valkopippuria

1 sipuli, hienonnettuna ja paistettuna

400 g naudan jauhelihaa

 

Sekoita keskenään kerma ja korppujauhot. Anna turvota 5 minuuttia. Lisää muna ja mausteet, sipuli ja jauheliha. Muotoile murekkeeksi ja paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.

 

MAUSTEISET PARMESANPERUNAT

Rosamunda-perunoita

1 tl suolaa

1 tl paprikaa

1 tl timjamia

½ tl valkosipulijauhetta

1/4 tl cayennepippuria

mustapippuria myllystä

1,2 dl ruokaöljyä

parmesanjuustoa raastettuna

 

Pese perunat, halkaise ne ja lohko vielä kumpikin puolikas 2-3 osaan. Kuivaa pestyt perunat esimerkiksi puhtaalla keittiöpyyhkeellä.

Sekoita kulhossa öljy ja mausteet. Pyöräyttele perunalohkot öljyssä, valuta ylimääräinen öljy pois ja laita uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele perunoiden pinnalle parmesanjuustoraastetta.

Paista 200 asteessa 40-45 minuuttia.