Tänään kävin kaupassa jo aamusta ja ostin kaalia ja jauhelihaa tietämättä vielä, mitä niistä tekisin. Päädyin sitten hieman erilaiseen kaali-jauhelihapaistokseen, resepti on Youtubesta Essen Rezepte -kanavalta Täältä löytyy jos jonkilaista mielenkiintoista reseptiä, joita olen muutamia aiemminkin tenhyt. Tilaajia kanavalla on yli 5 miljoonaa seuraajaa.
Resepti oli siitä erikoinen, että sekä kaali että jauheliha laitettiin vuokaan ja uuniin kypsentämättöminä, eikä paistokseen lisätty mitään nestettä - siinä vaiheessa mietin, että mitähän tästä mahtaa tulla, mutta tuolla videolla ainankin lopputulos näytti hyvältä, niin lähdin kuitenkin tekemään ihan reseptin ohjeen mukaan.
Kypsennysaika uunissa on pitkähkö, parisen tuntia, mutta tänään pörssisähkö oli jo halpaa siihen aikaan, kun ruokaa uuniin olin laittamassa.
700 g kaalia, silputtuna
suolaa ja mustapippuria myllystä
3 rkl voita
400 g naudan jauhelihaa
1 tl persiljaa
1 tl paprikajauhetta
½ tl suolaa
½ tl fenkolin siemeniä
½ tl valkosipulijauhetta
1/4 tl salviaa
1/4 tl mustapippuria
1/4 tl timjamia
Leikkaa kaali suikaleiksi (itse käytin monitoimikonetta).
Sekoita raakaan jauhelihaan listassa luetellut mausteet.
Voitele uunivuoka. Laita kolmannes silputusta kaalista vuoan pohjalle. Mausta kerros suolalla ja mustapippurilla, ja lisää pinnalle ½ rkl voita nokareena / nokareina. Levitä tämän kerroksen päälle puolet jauhelihasta. Lisää jälleen ½ rkl verran voita nokareina.
Laita seuraavaksi taas kaalikerros, johon käytät 1/3 kaalista. Mausta kerros kuten edellä suolalla ja mustapippurilla sekä voinokareella. Levitä tämän kerroksen päälle loppu jauhelihasta.Väliin taas ½ rkl nokare voita.
Pääällimmäiseksi sitten loput kaalisilpusta, mausta suolalla ja mustapippurilla ja lisää vielä päällimmäiseksikin voinokare / -nokareita.
Peitä vuoka tiiviisti leivinpaperilla, jonka päälle laita vielä kansi tai folio tiiviisti.
Kypsennä ruokaa uunissa 150 asteessa kahden tunnin ajan.
Kommentit