IMG_20240923_174950%5B1%5D.jpg

 

Tein tämän makaronilaatikon airfryerilla, ohje on samantyyppinen kuin tässä uunissa tehdyssä makaronilaatikossa.

Tämän ohjeen määrä aineksia mahtuu litran vetoiseen uunivuokaan, joka puolestaan mahtuu hyvin pöhöttimeeni ja tästä riittää hyvinkin meille kahdelle syömistä. 

Olen tavannut makaronilaatikon kypsentää fryerissa 150 asteessa. Kun noita Facebookin airfryer-ryhmiä katsoo, niin siellä hyvin tavallinen ohje on 180/20. Kerran kokeilin tätä ohjetta, enki kokeile toiste - pinta hyvinkin tummunut, mutta munamaito ei ollut siinä parissakymmenessä minuutissa vielä lainkaan hyytynyt. Sieltä löytyy myös hyvin korkeassa lämpötilassa ja pitkään makaronilaatikkoaan paistaneiden ohjeita:joku oli paistanut makaronilaatikkoaan 180 asteessa foliolla peitettynä lähes tunnin ajan. Joku toinen 195/15 ja kolmas jopa 215/20. Laitteissa toki on eroja tehossa, mutta makaronilaatikon tunnin paistoaika tuntuu kyllä suht pitkältä.

Sekoitan juustoraasteen muiden ainesten joukkoon, koska ainakin omassa pöhöttimessä pinnalla oleva juustoraaste tahtoo kärvähtää. Tätä laatikkoa paistoin 150/30, kypsennysaika on sama, jos käyttää munamaitoa.

 

3 dl makaronia

400 g naudan jauhelihaa

3/4 tl suolaa

½ tl sipulijauhetta

1 tl paprikajauhetta

1 tl currya

ripaus mustapippuria

2 rkl vehnäjauhoja

100 g juustoraastetta

5 dl vettä

1 kasvisfondikuutio

 

Keitä makaronit kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Paista jauheliha pannulla rasvassa ja mausta se, lisää myös vehnäjauhot jauhelihan sekaan.

Sekoita keskenään keitetyt makaronit, jauheliha ja juustoraaste. Laita seos voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle kasvisliemi (tai lihaliemi). Kypsennä 150 asteessa airfryerissa 30 minuutin ajan.

Paistumisen aikana pariin kertaan painelin pinnalla olevia makaroneja liemen peittoon ja sekoittelinkin laatikkoa varovasti.