Tilattiin joskus alkuvuodesta Fazerin verkkokaupasta Aamiaisboksi. Muut paketin tuotteet on syöty jo parempiin suihin, mutta jäljellä oli vielä Fazerin Gluteeniton Lettujauheseos -pussi, jossa alko parasta ennen päivä lähestyä, ja niinpä tein eilisiltana saunan jälkeen siitä meille pannaria. Jauhoina tässä pussissa on käytetty riisijauhoja, ja sokeri ja suola ovat mukana pussin aineksissa.
Yhden pussillisen määrä jauhoja riittää vain puoleen uunipellilliseen (60 cm uuni, johon teen pannarin litran taikinasta), eli vastaava koko on piirakkavuoka, johon tämän pannarin tein. Omana lisäyksenä pussin ohjeeseen mantelilastut ja vaniljasokeri.
5 dl maitoa
1 pss (n. 3 dl) Fazer Gluteeniton lettujauheseos
2 munaa
1 dl mantelilastuja
1 tl vaniljasokeria
1/3 dl juoksevaa margariinia
Sekoita maitoon lettujauheseos. Lisää munat vatkaten. Lisää sitten mantelulastut, vaniljasokeri ja juokseva margariini sekoittaen. Anna taikinan turvota puolen tunnin ajan. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja paista 225 asteessa noin puolen tunnin ajan (itse paistoin 35 min). .
Kommentit