Ohje on "Airfryer - suuri keittokirja" -kirjasta, jonka lainasin kirjastosta. Alkuperäisen reseptin nimi oli Cajun-vuoka, mutta eipä minulla cajunmaustetta ollut, joten tein enemmän suomalaiseen tyyliin ja chorizo-makkaran sijasta käytin krakovanmakkaraa. Alkuperäisessä ohjeessa käytetiin keitettyjä uusia perunoita, minä kypsensin kesäperunatkin airfryerissa.
1 pkt (260 g) HK Krakovan wojtek -makkaroita, paloiteltuna
2 kpl esikeitettyjä maissintähkiä, kolmeen osaan halkaistuna
1 pieni kesäkurpitsa, paloiteltuna
kesäperunoita, halkaistuna
Kesäperunat airfryerilla:
Pese ja kuivaa perunat, ja halkaise ne kahtia. Pyörittele maustetussa ruokaöljyssä (itse käytin Keiju Grilli & Marinadi -maustettua rypsiöljyä, johon olin lisännyt vielä suolaa, pippurisekoitusta ja kuivattua rosmariinia). Kypsennä airfryerissa 200/20 muutamaan otteeseen koria kypsennyksen aikana ravistellen. - Itse tapaan raakoja perunalohkoja kypsentäessä käyttää oman pöhöttimen ranskanperuna-ohjelmaa, tulee just sopivaa.
Esikeiteyt maissintähkät, kesäkurpitsa ja krakovanmakkaraa airfryerilla:
Maissintähkät paloittelin kolmeen osaan (tai itse asiassa mies paloitteli, koska omat voimat ei riittäneet), keräkurpitsan paloittelin ja krakovanmakkarat viipaloin. Maustoin kesäkurpitsan ja maissintähkät samaisella Keiju Grilli & Marinadi -öljyllä, johon lisäsin hieman suolaa ja paprikajauhetta.
Airfryer-keittokirjan ohje oli 200/8-10, minä kypsensin 200/12 enkä sittenkään saanut toivomaani pientä ruskistumista maissintähkiin. Facebookin Airfryer-ryhmässä joku oli kypsentänyt maissintähkiä 200/20 ja saanut kivan värinkin, toinen taas 200/15 ja moitti, että vähän liian pitkä aika, yksi taas 200/5-7 ja tietysti siellä oli myös joku, joka kehotti ohjetta kyselevää "käyttämään suurennuslasia".
Kesäkurpitsapalasetkin jäivät vähän turhan pehmeäksi eikä saanut väriä. Tuossa vähän aikaa sitten tein pöhöttimelllä tomaatti-kesäkurpitsapaistosta kypsentäen 190/20, se olisi ehkä ollut parempi aika näilllekin.
Perunat tein 5.5 litran korin airfryerissa, kasvikset ja makkarat toisessa pöhöttimessäni, jossa on kaksi 4 litran koria (toisessa maissit ja toisessa kesäkurpitsapalat ja makkaraviipaleet).
Sitten mietin, että on tekaistava joku kastike sapuskalle, ja jääkaapissa oli purkki ranskankermaa. Niinpä syntyi Viherpippuri-ranskankermakastike Kotilieden ohjeella. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty aika reippaasti viherpippuria, puolitin sen määrän.
1 prk (150 g) ranskankermaa
½ rkl viherpippureita (murskaa morttelissa)
2 rkl Dijon-sinappia
½ tl suolaa
Sekoita ainekset ja anna maustua hetki kylmässä.
Kommentit